Net zoals in Nederland mogen ze in België ook sportweddenschappen aanbieden. Echter zijn er in België honderden nep zaken die zich voordoen als boekhandels om deze sportweddenschappen te kunnen aanbieden. Het begrip van een boekhandel is nogal ruim opgevat met als gevolg van dien. Maar nu is het afgelopen vind de Belgische regering. Er volgen nieuwe eisen voor het bezitten van een boekhandel en daarmee dus sportweddenschappen kunnen aanbieden. Kansspelcommissie-voorzitter Magali Clavie heeft er nu al kritiek op. Hij is bang dat het probleem zich zal verplaatsen naar de supermarkten.

Eisen

Boekhandels in België hebben huidige eisen die nu worden aangescherpt door de regering. Omdat het begrip van een boekhandel verkeerd gedefinieerd is. In België zijn er talloze tijdschrifthandelaren en sigarenboeren net zoals in Nederland. Echter kunnen deze zaken wel heel makkelijker sportweddenschappen aanbieden. Dat zal nu niet meer het geval zijn. De volgende eisen moet aan worden voldoen:
– Boekhandels moeten minimaal 200 verschillende boeken in hun schappen hebben liggen.
– Boekhandels moeten per jaar minimaal een omzet van €25.000 hebben uit literatuur.
Winkels die aan bovenstaande eisen voldoen mogen zichzelf een boekhandel noemen en daarmee dus sportweddenschappen aanbieden.

Nu al kritiek

Het doel van de nieuwe eisen voor boekhandelaren is om te zorgen dat de vele kleine boekhandelaren die als enig doel hebben het aanbieden van sportweddenschappen verdwijnen. Toch denkt Kansspelcommissie-voorzitter Magali Clavie dat hiermee andere problemen zich voordoen. Bijvoorbeeld dat sommige boekhandelaren het niet zullen redden om aan deze eisen te voldoen en failliet zullen gaan. Dit komt omdat zij het al moeilijk genoeg hebben door de corona crisis en dus het geld van de sportweddenschappen goed kunnen gebruiken. Ook verwacht de voorzitter dat het probleem zich zal verschuiven naar de supermarkten. Dit komt omdat zij makkelijk aan beide eisen kunnen voldoen en daarom iedere supermarkt een gokterminal zal gaan plaatsen. Het voorstel om de omzet te meten in een percentage in plaats van een vast bedrag is afgewezen. Supermarkten geen vergunning geven voor het aanbieden van sportweddenschappen is geen optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *