Kindred, het moederbedrijf van UniBet, riskeert een boete van 1,2 miljoen euro als het bedrijf actief blijft in Noorwegen. Ondanks die dreigementen blijft het bedrijf gewoon doorgaan met het aanbieden van haar diensten, laat Kindred weten. De toezichthouder in Noorwegen eist dat het bedrijf hiermee stopt omdat het aanbieden illegaal zou zijn.

In Noorwegen kan je slechts gokken via 2 bedrijven. Het bedrijf Norsk Rikstoto biedt het wedden op paardenraces aan. Het bedrijf Norsk Tipping is de enige legale aanbieder van spellen als loterijen, Keno en wedden op sport. Het is al bijna 3 jaar geleden dat de Noorse toezichthouder een bevel gaf aan het bedrijf Trannel International. Tevens het bedrijf waar UniBet mee actief is in Noorwegen. Het beroep wat is aangetekend bij het Ministerie van cultuur en de Raad van bestuur is toen afgewezen.

Vorige week was het weer raak voor het bedrijf Tranner International. Het kreeg een bericht van de Noorse toezichthouder. Daarin stond beschreven dat het bedrijf per direct moest stoppen met het aanbieden van illegale online kansspelen. Dit doet het bedrijf namelijk volgens de toezichthouder zonder vergunning. Als het bedrijf Kindred hier geen gehoor aangeeft riskeert het een boete van 118.649 euro per dag. De boete kan oplopen tot 42,8 miljoen euro.

Kindred gaat voorlopig nergens heen

Kindred heeft in een interview laten weten dat ze haar diensten gewoon blijft aanbieden. Ze zijn bij het bedrijf het er niet mee eens dat het illegale online kanspellen aanbiedt. Wat volgens de toezichthouder wel het geval is.

Rolf Sims, public affair manager bij Kindred, zegt het volgende: “De Noorse autoriteiten zijn van mening dat Trannel illegaal is, omdat haar diensten toegankelijk zijn voor Noorse klanten. Het is echter niet illegaal voor Noorse klanten om grensoverschrijdende diensten, zoals die van Trannel, te accepteren en eraan deel te nemen. Bovendien, door het niet organiseren van een transparant licentieregime en het voeren van een echt consistent gokbeleid, zijn we van mening dat de fundamentele vrijheden binnen de EER-wetgeving (Europese Economische Ruimte) systematisch worden geschonden door Noorwegen, in het voordeel van de Noorse regering.”

Ebay en Amazon doen gewoon hetzelfde volgens Sims: “Net zoals het voor Noren niet illegaal is om te winkelen bij eBay of Amazon, is het voor Noren niet illegaal om deel te nemen aan grensoverschrijdende diensten, waaronder wettig, gereguleerd gokken op amusementsbasis.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *